Noticias A.C. ALCALDE XIFRÉ - Associació Cultural Alcalde Xifré

Anar a la cistella
UNITATS
UNITATS
Anar a la cistella
Anar al Contingut

- 79è ANIVERSARI BOMBARDEIG DE LA LLAUNA

Associació Cultural Alcalde Xifré
Publicat per en ACTES ·
Discurs de benvinguda del President de l'Associació, Carles Martret


Bona tarda, sigueu benvinguts i benvingudes.

 
Ara fa 6 mesos presentàvem aquesta entitat al Centre Cultural El Carme. Vaig dir aleshores, que era un lloc especial perquè, on durant molts anys havíem nascut molts badalonins i badalonines, ara naixien entitats culturals.
 
Avui també ens trobem en un espai amb molta història, vull aprofitar l’ocasió, per fer esment, que gràcies a les reivindicacions de professors i alumnat, aquest edifici va ser adequat per albergar l’institut Badalona IV. Un institut que començà a funcionar l’any 1983 de manera precàriament provisional, en les instal·lacions en desús aleshores, de l’antiga “escuela de maestría”, on avui s’ubica el conservatori municipal. Per tant, també en aquesta ocasió, tornem a divulgar història en un espai guanyat per la cultura.
 
Una vegada fet aquest esment, ara sí, us dono la benvinguda alhora que agraeixo la vostra presència a l’acte d’avui.
 
Per dur a terme aquest acte, hem comptat amb la inestimable col·laboració de moltes persones i d’estaments autonòmics i municipals. En aquesta taula ens acompanyen la Carme Garcia i Suárez, Directora de Recursos Institucionals de la Generalitat de Catalunya. L’Oriol Lladó, regidor de Badalona Habitable pel seu vessant de Patrimoni Històric, i més tard ens acompanyarà en Joan Villarroya, catedràtic historiador especialitzat en la guerra civil espanyola i autor del llibre Badalona sota les bombes.
 
Volem agrair també el suport a Dolors Nieto del Departament de Conservació i Documentació del museu de Badalona i a la directora del mateix, Margarida Abras,
 
Acabem de veure la primera part d’un vídeo que el company Pere Medina ens ha editat no sense esforços i de manera totalment amateur. En aquest reportatge hem escoltat tres testimonis, tres persones que han volgut portar-nos avui i aquí, el que van viure, el que van sentir, i sentir, mentre queien les bombes. Més tard veurem altres tres testimonis, dues senyores i un senyor que ens tornaran a posar la pell de gallina. Claríssimament, són ells els protagonistes d’aquest acte, un esdeveniment proper, transversal i sense cap mena de censura, tal com ens agrada fer les coses.
 
Un bon esdeveniment ha de tenir música, i avui hem tingut i en tindrem. La Unió de Corals de la Gent Gran de Badalona de la mà del seu Director, en Bruno Najera, ens han cantat el Cànon de la Pau i més tard ens interpretaran l’Oda a l’alegria. Les seves veus, sens dubte, aporten en aquest acte, el toc de luxe que sense ells no haguéssim aconseguit. I això no és tot, em reservo una sorpresa pel final, un altre gran luxe que estic segur us agradarà!
 
Només em queda que tornar a agrair-vos la presència i esperar que quan sortiu avui de La Llauna, us hagi agradat el que heu vist, sentit i sentit. Ens veiem el 2018 commemorant el 80è aniversari, segurament amb una menció especial a les víctimes d’aquell luctuós 30 de juny de 1938. I sense més preàmbul, us deixo amb l’Oriol Lladó. Moltes gràcies.  
sense comentaris

Tornar al contingut