Noticias A.C. ALCALDE XIFRÉ - Associació Cultural Alcalde Xifré

Anar a la cistella
UNITATS
UNITATS
Anar a la cistella
Anar al Contingut

- JUSTICIA PELS CRIMS DEL FRANQUISME

Associació Cultural Alcalde Xifré
Publicat per en ACTES ·
A les 20 hores del dia 20 de novembre de 2018, l'Associació cultural Alcalde Xifré va assistir a l’acte “JUSTÍCIA PELS CRIMS DEL FRANQUISME” organitzat per Òmnium Cultural a l’estació de França de Barcelona en homenatge a totes les entitats que treballen per la reparació de drets, la preservació i la recuperació de la memòria històrica.

Està clar que no hi podíem faltar a un reconeixement que agraïm com a entitat memorística representant dels represaliats badalonins i badalonines per la dictadura franquista. La delegació la vam formar part 9 persones, entre elles, la Maria Rosa Xifré, néta de l’alcalde de Badalona afusellat el 1940 al camp de la Bota.
Posterior a l’acte, el President de l’associació va agrair la invitació personalment al Vicepresident d'Òmnium Cultural, Marcel Mauri, i felicitar pel desenvolupament de l’acte, el qual va estar tant emotiu com necessari en el temps. Desgraciadament, 80 anys després, encara tenim gent  a la presó per tenir diferents impressions de com funciona la democràcia dins l'estat espanyol.
Esperem que mai més hàgem de sol·licitar la reparació dels CRIMS del franquisme durant i després de la guerra provocada a Espanya a causa del cop d’estat del General Franco l'any 1936. Des de la nostra associació, participant en aquest tipus d'actes i projectant esdeveniments en aquest sentit, continuarem lluitant perquè això es doni com més aviat millor.

sense comentaris

Tornar al contingut