QUÉ LLEGIM - Associacio Cultural Alcalde Xifré

Per la recuperació
de la memòria
històrica de
Badalona
Anar a la cistella
UNITATS
UNITATS
Per la recuperació de la memòria històrica
de Badalona
Anar al Contingut
Badalona sota les bombes (1936-1939)
Secció
Guerra civil
Autoria
Joan Villarroya Font
Editor
Museu de Badalona
Data d'edició
Projecte de recerca
(2013-2017) "La Guerra Civil espanyola i tres dècades de guerra a Europa: herències i conseqüències (1914-1945/2014)" (HAR 2013-41460-P)
La càrrega.
Els fets de Badalona del 26 d’agost de 1918, de Jordi Albadalejo
...
Una proposta de llibre singular, divulgatiu sense perdre el rigor, que vaig realitzar amb  l'il.lustrador Toni Benages a la Comissió de Memòria Històrica de l'Ajuntament de Badalona, activa durant l'anterior govern municipal. Amb el suport i l'edició del Museu de Badalona, i amb pròleg del Julià de Jòdar, ha estat publicada i es troba a la venda al Museu al preu de 10€.

Un treball amb aportacions noves locals i pel coneixement més general, per tal  de situar un període amb força dificultats per a les classes populars, amb greus dèficits democràtics, i el repte del sindicalisme recolucionari de la CNT a la societat capitalista, sobretot després del Congrés de Sants.

Els fets de Badalona van fer coincidir a personatges com Salvador Seguí, el 'noi del sucre'; Lluís Companys i Francesc Layret, advocats; Joan Peiró; Angel Pestaña; Francisco Largo Caballero; Marcel.lí Domingo, Jaume Martí Cabot; Frederic Xifré
...


Tornar al contingut