Enguany l’Escola d’Escriptura de l’Ateneu Barcelonès celebra el seu vintè aniversari.
L’Escola és un centre de formació, experimentació i creació literària; i d’aprenentatge professional en les arts i els
ocis de la paraula, amb un claustre de cent professors i un planter de més de 2.100 alumnes l’any. Ofereix més de
cent cursos en català o castellà -a parts iguals- en format presencial o virtual. El Campus Virtual de l’Escola facilita formació als residents dels territoris de parla catalana i d’arreu del món.
Pau Pérez i Jordi Muñoz, directors de l’Escola des del 2005, han fet una aposta ferma perquè el centre sigui un espai
de referència de l’ars litterae en el mapa dels ensenyaments artístics. L’Escola pertany a l’European Association of Creative Writing Programmes, amb la qual manté relacions d’intercanvi de continguts didàctics i pedagògics.
Al llarg d’aquests anys s’ha consolidat com l’Escola més important d’Europa i la segona del món, després de la de
Nova York, en nombre d’alumnes, cursos, professorat, activitats, col·laboracions amb entitats, organitzacions i administracions públiques; i en participació d’escriptores i escriptors de renom.
L’any 2015, juntament amb l’editorial Rosa dels Vents, l’Escola posa en marxa el Premi Literari Autor Revelació, guardó
de narrativa en català de periodicitat anual que vol donar veu als nous valors de la literatura catalana.
L’Escola també intervé activament en diferents certàmens i premis literaris. És així com l’any 2016 inicia la seva collaboració amb la CAL i participa en les diverses convocatòries del Concurs de microrelats, projecte que vol contribuir
al foment de l’ús de la llengua catalana a través de l’elaboració de relats breus, en la modalitat escrita o oral, que promoguin una reexió al voltant del lema“Llengua, Cohesió i País”.

A partir del curs 2019-2020 l’Escola impartirà, com a centre homologat adscrit a la Universitat de Lleida, el Màster Universitari d’Escriptura Narrativa (MUEN). D’aquesta manera culmina l’objectiu d’assolir el reconeixement ocial dels estudis que s’hi duen a terme i aprofundir en el treball de creació literària d’avantguarda.E